Det är allmänt känt att vi genom våra intensiva jordbruksmetoder, transporter, utsläpp samt en omfattande ökning av industriproduktionen, sprider massor av gifter och föroreningar i vår miljö.
Detta skapar negativa förändringar i vår miljö och livsmedelsproduktion / växtodling. Denna förändring kan mätas som en ogynnsam förändring i den kemiska sammansättningen och
i micro-element i innehållet i jord, ytvatten, flora, fauna och även av livsmedel.
Detta kännetecknas av en ansamling/ökning av giftiga micro-element och en minskning av koncentrationen av de väsentliga och nyttiga micro-elementen.
Dess konsekvens är en negativ fysiologisk effekt och främjandet av sjukdomsutveckling hos människor och djur vid slutet av näringskedjan.
Jordbruket genomgår en negativ utveckling i hela världen !!!
Den viktigaste uppgiften för oss alla, är bildandet av en social uppfattning, som förbjuder förstörelsen av vilda djur och växter.
Inom jordbruket kan detta åstadkommas genom att etablera nya, ”up-to-date” odlingsmetoder och genom ”nya” miljövänliga näringsämnen.
Allgrow® är just en sådan här ”up-to-date” odlingsmetod och miljövänligt näringsämne !
Framåt tänkande människor, söker nya vägar och metoder för återhämtning, rehabilitering, problemlösning i syfte att rädda vår gemensam framtid på Jorden.
Genom att använda Allgrow® i växtodling för bl.a. livsmedelsproduktion, garanterar/säkerställer vi att INGEN NEGATIV PÅVERKAN SKER på marken, miljön, växter eller djur.
Enligt förväntningarna i Europeiska Unionen, samt i vårt eget intresse, måste vi stoppa förorening av mark och miljö i samband med växtodling,
genom att tillverka livsmedel utan att ge skadliga effekter på andra levande organismer och som samtidigt inte innehåller något giftigt material.
Källor: Forskning & Framsteg, Vattenmyndigheterna, Jordbruksverket, SLU.
Fiskodlingarna använder inte fiskmjöl från Östersjön, därför att det är giftigt, så man köper fiskmjöl från världshaven. Fiskmjölet blandas sedan med sojaprotein, troligen av genmodifierade sojabönor från USA eller Sydamerika. För att föda upp en enda regnbågslax går det åt fiskprotein motsvarande 1,2 till 1,5 regnbågslaxar och för norskodlad lax är siffran uppe i 2,5. Ett annat stort problem är att odlad fisk rymmer ur kassarna och slår ut det naturliga fiskbeståndet med parasiter och sjukdomar. Marinekologer har räknat ut att 1 000 ton odlad fisk ger i utsläpp, motsvarande att 10 000 människor sätter sig vid havet och gör ifrån sig.